Посочения за служебен премиер Димитър Главчев представи номинираните министри за служебния

...
Посочения за служебен премиер Димитър Главчев представи номинираните министри за служебния
Коментари Харесай

Ясни са имената на министрите: Политическите реакции след избора на служебен кабинет

Посочения за длъжностен министър председател Димитър Главчев представи номинираните министри за служебния кабинет пред президента Румен Радев и представители на политическите партии. 

Веднага по-късно последваха и политическите реакции по тематиката.

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков съобщи, че изборът на Калин Стоянов за длъжностен министър на вътрешните работи за тях е " освен провокативен, той е засегнатост и опит да се прикрият зависимости на този длъжностен кабинет ". По думите му един длъжностен кабинет би трябвало да реализира безпристрастни избори, където купеният избор би трябвало да бъде стеснен оптимално. 

Според съпредседател на ПП-ДБ Атанас Атанасов " през присъединяване в държавно управление на Калин Стоянов се обезпечава " чадър " над купувачите на гласове за ГЕРБ и Движение за права и свободи. 
 Георги Димитров
Атанасов съобщи, че ПП-ДБ нямат никакво доверие на Калин Стоянов, който бе препоръчан за длъжностен министър на вътрешните работи, и оттук насетне " ще работят за това да се разкрият всичките зависимости на този човек ".

Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС отказа да разяснява служебния кабинет, акцентирайки, че членове на ГЕРБ в него няма. Ток сподели, че ще направи оценка, откакто завърши мандатът на този кабинет. И означи, че резултатите от изборите не зависят от вътрешния министър, а от качествата и убедителността на политиците, които се явяват.
 Българска телеграфна агенция
Йордан Цонев от Движение за права и свободи акцентира, че кабинетът може да разчита на тяхната поддръжка. 

По думите му държавното управление има фокус върху двете съществени цели на страната – Шенген и еврозоната.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов съобщи, че на пръв взор виждат " един добре уравновесен кабинет, с представители, които добре балансират сред трите управлявали до неотдавна и към момента ръководещи официално страната партии – ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи ". 

Според него в кабинета попадат имена, които в годините обратно са били обществено свързани и не престават да се свързват както с ГЕРБ, по този начин и ПП-ДБ и Движение за права и свободи.  

Председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов съобщи, че е " напълно разумно да има подозрения за партийно въздействие в служебния кабинет, след измененията в Конституцията ". Кандидатът за длъжностен премиер Димитър Главчев показа пред президента и депутатите състава за служебния кабинет. По думите му " най-голямата виновност е навръх тези, които се наскърбиха и излязоха по време на консултациите - представителите на ПП-ДБ ".
 Българска телеграфна агенция

Припомняме, че ПП-ДБ напуснаха консултациите, откакто Димитър Главчев разгласи състава на кабинета, а Българска социалистическа партия не участваха в консултациите при президента. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР